laktózmentes

Származási hely: Magyarország

VendelFood - Legényes parasztkolbász- extra csípős kb. 350-400 g

3890 Ft

pár

pár

A BUZA kolbászvariációk a múlt századi dunántúli magyar paraszt tradicionális receptúrái alapján készülnek. Minőségi disznóhúsból és szalonnából, hagyományos technológiával, szikkasztási eljárással és füstöléssel készült termék, melynek egyedi és harmonikus ízvilágát a minőségi fűszerek (paprika, bors, só, fokhagyma, kömény, szerecsendió, szegfűbors) adják.

A Parasztkolbász termékvariációk tökéletesen illeszkednek a modern kor egészségtudatos gasztronómia elvárásaihoz.
Nagyon magas hústartalommal (100 kg késztermék 150 kg sertéshús felhasználásával készül) bírnak, mentesek a különféle ízfokozóktól, stabilizátoroktól, nem tartalmaznak glutént, laktózt és szóját sem.

A termékek elnyerték a „Magyar Termék Nagydíj” és „Érték és Minőség Nagydíj” kitüntető címeket.

Felbontás után ne tárold fóliában, műanyagban, hanem fellógatva/papírba csavarva/tányéron.

 

sertéshús, sertésszalonna, fűszerek, étkezési só, fokhagyma

Buza Sándor - VendelFood

Buza Sándor

Buza Sándor - VendelFood

Budapest

Nagyapám, Buza Vendel, állatkereskedő 1923-ban alapította hentes és mészáros üzemét a Zala megyei Söjtörön. Tíz évvel később második fia, Jenő – megszerezvén hentesmesteri oklevelét - vette át a szakmai irányítást, s onnantól a család nevével fémjelzett húsárut gyártották és forgalmazták nem csak a hazai, de a szomszédos országok (Ausztria, Mura-köz) piacaira is. A BUZA címkével ellátott termékek közül a kolbász és téliszalámi variációk aratták a legnagyobb sikert a 30-as, 40-es években. Ám az ötvenes évek ellehetetlenítő légköre megadta a kegyelemdöfést a családi vállalkozásnak. A megmaradt címkék és a féltve őrzött receptúrák bekerültek a fiók mélyére…

Máig jól emlékszem a gyermekkoromra már funkciójukat vesztett épületekre: az istállóra, az ölőre, a koromtól fekete füstölőre vagy a földbe ásott hatalmas jégveremre. Emlékképek és féltve őrzött relikviák, melyek máig elkísérnek. Most, fél évszázad elteltével kihúztam a fiókot, leporoltam a régi címkét és a recepteket. A feladat nemes. Jót, szépet, minőséget alkotni. Húsból, szalonnából, természetes fűszerekkel, mint azt a nagyapámék tették. Folytatni a tradíciót, tisztelettel. Adózva őseim emlékének. (Buza Sándor)

A "BUZA kolbászvariációk" hagyományos módon készített termékek, melyek mentesek mindenféle adalékanyagtól, a glutén- és laktózérzékenyek is fogyaszthatják.

További termékek a termelőtől