gluténmentes
laktózmentes

Származási hely: Magyarország

VendelFood - Csípős szarvaskolbász 250 g

3905 Ft

szál

szál

Magas minőségű, íntalanított szarvashúsból (60%), sertéshúsból (15%) és szalonnából (25%), hagyományos technológiával, szikkasztási eljárással és füstöléssel készült termék, melynek egyedi és harmonikus ízvilágát a dunántúli szarvashús és a minőségi fűszerek (paprika, bors, só, fokhagyma, kömény, szerecsendió, szegfűbors) adják.
A Szarvas vastagkolbász variációk (Csemege/Csípős) tökéletesen illeszkednek a modern kor egészségtudatos gasztronómia elvárásaihoz. Nagyon magas hústartalommal bírnak, mentesek a különféle ízfokozóktól, stabilizátoroktól, nem tartalmaznak glutént, laktózt és szóját sem.

A termékek elnyerték az „Érték és Minőség Nagydíj” kitüntető címet.

Felbontás után ne tárold fóliában, műanyagban, hanem fellógatva/papírba csavarva/tányéron.
Nettó tömeg: 200-250 g

szarvashús (80%), sertéshús, fűszerek, étkezési só, fokhagyma

Átlagos tápérték::

100 gr

Energia:

2143 kJ/426 kcal

Zsír:

48,1 gr

- melyből telített zsírsavak:

11,5 gr

Szénhidrát:

3 gr

- melyből cukrok:

0,7 gr

Fehérje:

22,1 gr

Só:

2,8 gr

Buza Sándor - VendelFood

Buza Sándor

Buza Sándor - VendelFood

Budapest

Nagyapám, Buza Vendel, állatkereskedő 1923-ban alapította hentes és mészáros üzemét a Zala megyei Söjtörön. Tíz évvel később második fia, Jenő – megszerezvén hentesmesteri oklevelét - vette át a szakmai irányítást, s onnantól a család nevével fémjelzett húsárut gyártották és forgalmazták nem csak a hazai, de a szomszédos országok (Ausztria, Mura-köz) piacaira is. A BUZA címkével ellátott termékek közül a kolbász és téliszalámi variációk aratták a legnagyobb sikert a 30-as, 40-es években. Ám az ötvenes évek ellehetetlenítő légköre megadta a kegyelemdöfést a családi vállalkozásnak. A megmaradt címkék és a féltve őrzött receptúrák bekerültek a fiók mélyére…

Máig jól emlékszem a gyermekkoromra már funkciójukat vesztett épületekre: az istállóra, az ölőre, a koromtól fekete füstölőre vagy a földbe ásott hatalmas jégveremre. Emlékképek és féltve őrzött relikviák, melyek máig elkísérnek. Most, fél évszázad elteltével kihúztam a fiókot, leporoltam a régi címkét és a recepteket. A feladat nemes. Jót, szépet, minőséget alkotni. Húsból, szalonnából, természetes fűszerekkel, mint azt a nagyapámék tették. Folytatni a tradíciót, tisztelettel. Adózva őseim emlékének. (Buza Sándor)

A "BUZA kolbászvariációk" hagyományos módon készített termékek, melyek mentesek mindenféle adalékanyagtól, a glutén- és laktózérzékenyek is fogyaszthatják.

További termékek a termelőtől

Származási hely:Magyarország
Hamarosan...

4690 Ft

4690 Ft /kilogramm

csomag

gluténmentes
laktózmentes
Származási hely:Magyarország

3890 Ft

9725 Ft /kilogramm

pár

-50%

gluténmentes
laktózmentes
Származási hely:Magyarország

3890 Ft

1945 Ft

3890 Ft /kilogramm

rúd

Származási hely:Magyarország

2990 Ft

14950 Ft /kilogramm

csomag

gluténmentes
laktózmentes
Származási hely:Magyarország

3905 Ft

15620 Ft /kilogramm

szál

Származási hely:Magyarország

3890 Ft

12967 Ft /kilogramm

rúd