Származási hely: Magyarország

Farmerlánya - Újburgonya (piros)

379 Ft

kg

kg

Recept a Bűvösszakácstól:

A hámozott vagy héjas újburgonyát előmelegített tepsibe, előmelegített zsiradékra, a tepsit 180 fokos sütőbe tesszük 40-45 percre. A zsiradék lehet libazsír, olívaolaj, tisztított vaj vagy sertészsír.

Időről időre a tepsit megrázogatjuk, hogy a burgonya forogjon, minden oldala egyenletes színt kapjon. Félidőben végezzük el az első sózást.

Elkészítés után még egyszer sózzuk, és gyorsan elfogyasztjuk, mert nagyon hamar veszít minőségéből.

Adhatunk hozzá finomra vágott rozmaringot és fokhagymát a tepsibe. Tálalhatjuk zöld spárgával és/vagy tükörtojással, vékony karikára vágott újhagymával, mint a képeken. Amúgy pedig bármivel.

 

Farmer Lánya

Tóth Diána

Farmer Lánya

Tiszagyendan

Tóth Diána vagyok, a Farmer Lánya márka alapítója. Gyermekkori élményeim szorosan kötődnek a mezőgazdasághoz, mivel családom generációk óta foglalkozik szántóföldi növénytermesztéssel (1500 ha) és kertészeti tevékenységgel ( jelenleg termelés alatt, sárga és görögdinnye 5 ha, csemegekukorica 1 ha, burgonya 5 ha, sárgarépa 2 ha, gyökér 4 ha, vöröshagyma 3 ha, kápia paprika, tv paprika, különböző paradicsomok, kovászolni való uborka, valamint minden egyéb, amit a piac igényei megkívánnak). Termelésünk során a szántóföldön konvencionálisan gazdálkodunk, a kertészetben pedig az elkövetkezendő célunk a bio minősítés megszerzése, jelenleg van ami teljesen vegyszermentes (uborka, cukkini, paradicsom, tv paprika fóliás termesztés alatt) és van ahol már minimális növényvédőszert használunk. Agrármérnöki és növényorvosi diplomámat a Szent István Egyetemen szereztem. Büszkeséggel tölt el, hogy 2019-ben a Jövő Agrárszakemberének választottak, és jelenleg a Magyarország Legszebb Birtoka zsűrijében is részt veszek.

2017-ben hoztam létre a Farmer Lánya márkát, amely kezdetben a mezőgazdaság szereplőire és az élelmiszerlánc fontosságára hívta fel a figyelmet. Az évek során a márka kibővült, és ma már blogok, videók és interjúk mellett az online térben és közösségi médiában próbálom bemutatni mi hogyan készül, hiszen sok esetben nem ismerik a vásárlók a termelés körülményeit, ehhez pedig a „Kertünkből Konyhádba” mottót használom, hogy még érhetőbb legyen a Farm to Table koncepció.

Fontosnak tartom az agroturizmus lehetőségeinek kihasználását, amely kiegészítheti a hagyományos mezőgazdasági vállalkozásokat. E szellemiség jegyében hoztam létre az Élmények vidéken weboldalt, amely újszerű megközelítéssel mutatja be a vidéki élet és a mezőgazdaság szépségeit a falusi turizmus révén. Tavasszal például tulipános kertembe, a TulipGarden Tisza-tóhoz várom a vendégeket, emellett pedig farmlátogatásra, kukoricalabirintusra, élmény traktor vezetésre és szedd magad szüretekre invitálom a vendégeket, hogy minél közelebb hozzuk a vásárlót az agráriumhoz.

Hiszek abban, hogy a termelés és a feldolgozás jelenti a jövőt. Az állandó kihívások – mint az időjárás -ellenére igyekszünk alkalmazkodni a helyzethez és megragadni a lehetőségeket. Bízom benne, hogy a magyar élelmiszerek és hazai termelők fontossága továbbra is növekedni fog.

További termékek a termelőtől

Származási hely:Magyarország
Hamarosan...

299 Ft

db

Származási hely:Magyarország

529 Ft

kg

Származási hely:Magyarország

290 Ft

kg

Származási hely:Magyarország
Hamarosan...

979 Ft

kg

Sajnos a jelenlegi időszakra betelt az összes kiszállítási időpont, így legközelebb a következő időszakban leadott rendeléseket tudjuk teljesíteni. A kellemetlenségért elnézést kérünk!