Származási hely: Magyarország

Zabola Firma - Orosz céklakrém 220 g

2990 Ft

db

db

Sült céklás krém fermentált babból készült vegán majonézzel és bab joghurttal. A cékla-kakukkfű párosában sosem fogunk csalódni, ráadásként némi almaszósz is segít az ízkavalkád harmonizálásában.
A cékla színét adó betacianin pigment antioxidáns hatású, védi az artériák falát, ezáltal csökkenti a szívbetegségek kialakulását.
A, B és C-vitaminban gazdag, igazi vitaminbomba!
Magas kálium, magnézium tartalma fokozza az állóképességet.
A benne található sok vas segít a fáradtságérzet leküzdésében,
a folsav pedig hozzájárul a szövetek egészséges növekedéséhez.
Utóbbiak miatt különösen ajánlott kismamáknak is.
Gyökérzöldség lévén magas nitrát tartalommal büszkélkedhet,
ami segíti az agy vérellátását, fokozza a sport teljesítményt.

Összetevők: cékla, fehérbab, napraforgómag, alma, pirított szezámmag, almaecet, datolya, mustár (ivóvíz, mustármag, ételecet, só), kesudió, köles, fűszerek, parajdi só, fekete só

Átlagos tápérték::

100g

Energia:

1125 kJ/269 kcal

Zsír:

17,1g

- melyből telített zsírsavak:

1,7g

Szénhidrát:

16,8g

- melyből cukrok:

7,3g

Fehérje:

10,3g

Só:

0,9g

Rostok:

6,5g

Zabola Firma

Soós Viktóra

Zabola Firma

Budapest

A Zabola Firma Magyarország  első teljes értékű fermentált salátákat, savanyúságokat és hüvelyes alapú szendvicskrémeket gyártó és forgalmazó vállalkozása.

Elsődleges szempont volt a maximális minőség biztosítása mind az ízeket, texturát, összetevőket és a megjelenést illetően is.

Alapítója Soós Viktória -mint sokan mások- öngyógyítási törekvésből fordult a teljes értékű növényi étrend és a fermentálás művészete felé.

Szerencsére hamar kiderült, hogy az olyan civilizációs betegségek, mint a hormonális zavarok, emésztőrendszeri problémák, sőt, bizonyos enyhe ételintoleranciák is gyógyíthatók, kiküszöbölhetők lehetnek a megfelelő étrenddel és életmóddal.

“A legcsodálatosabb az, hogyha elég finomat főzünk, nem lemondásnak fogjuk megélni ezt a folyamatot, hanem egy csúcsgasztronómiai élménynek. Ez segít minket az életmód fenntartásában, egészségünk megőrzésében. Hiszünk abban, hogy egy biztos pont tudunk lenni a rohanó hétköznapokban és segíthetjük a zöldségek, hüvelyesek mindennapos étrendbe való beépítését az irányítottan erjesztett, gourmet termékeinkkel. Egész évben.”

– Zabola Firma –

Dr. Hegyi Ferenc élelmiszermérnök, élelmiszertudományi doktor, fő kutatási területe és hobbija is egyben a fermentáció (tejsavas és alkoholos fermentáció egyaránt). Fontos számára az egészséges táplálkozás, melynek nélkülözhetetlen része a minőségi, természetes és szezonális alapanyagok fogyasztása, felhasználása.
Ez a szemlélet a Zabola Firma csapatának minden tagja között erős kohéziót alkot.

A tejsavas fermentáció egyik legnagyobb előnye, hogy természetes módon tudjuk tartósítani a szezonban megtermesztett élelmiszereinket, továbbá az így fermentált alapanyag emészthetősége is javul. Tehát ez egy olyan, természetes úton történő élelmiszer tartósítás, mely amellett, hogy pozitív élettani hatással bír, még finom is.

További termékek a termelőtől

Származási hely:Magyarország

2990 Ft

13591 Ft /kg

db