Származási hely: Magyarország

Miklós Csabi Pincészet - Ezredes ezer jó (2021) - 0, 75 l

2890 Ft

üveg

üveg

Fahordós ezerjó, utoljára ennek az alapanyagát szüretelték a pincénél. A címkén Csabi édesapja, Miklós Pál nyugalmazott tűzoltó.
Színben egy árnyalattal sötétebb, illatban is egy fokkal talán érettebb karakterű és még zárkózottabb, mint a másik ezerjó. Édes alma, pici banán, ananász, némi hordófűszer, minimális ragasztó. A Csoda után kerekebb, olajosabb, teltebb. Savai még mindig élénkek, de egy fokkal lágyabbak és szélesebbek, mint a másik boré, enyhe krémességet is mutat. A textúra mégis inkább rusztikus, kissé cseres, talán még nem simult be teljesen a hordó. Ízben intenzívebb, mint illatban: érett gyümölcsök, alma, banán, érett citrusok, némi trópusi gyümölcs, enyhe sósság, a korty végén a kelleténél kissé több jut a kesernyésségből.

Évjárat: 2021

Jellemzők: fehér, száraz

Táj: Móri borvidék

Nettó tömeg: 0,75 l

Miklós Csaba Pincészet

Miklós Csaba Pincészet

Mór

Hogy hol helyezkedünk el a borászatok bizonyos koordináta rendszerében? Nos egy pici hangulatos borbirtok vagyunk a történelmi Móri borvidéken. Döntő többségében közepes testű fehér borokat készítünk. Van egy hangulatos borospincénk és egy gyönyörű adottságú teraszunk a móri kőbánya szívében. 8 ha-on gazdálkodunk, kilenc fajtával dolgozunk.

A szőlőtermesztés és bor készítés mellett az élményközpontú borértékesítése koncentrálunk.

További termékek a termelőtől