Származási hely: Magyarország

Kövér tanya - Mangalica csípős parasztkolbász pár kb. 250-300 g

2990 Ft

db

db

Termékünk minőségi alapanyagokat tartalmaz és fenntartható gazdálkodásból származik. Selymes, kellően zsíros ízhatású, saját, fél szabad tartású mangalica sertéshúsból, kistermelői csípős fűszerpaprika felhasználásával készült.  Évtizedes, házi füstölés technikánk és saját fakaverékünk segítségével izgalmas és állandó minőségű füstölt kolbászokat tudunk biztosítani.

A füstölt kolbász az egyik legsokoldalúbb étel. Ha van belőle otthon, biztos nem maradunk éhen, sőt, alighanem jót fogunk enni. Hatalmas előnye, hogy fogyasztható úgy is, ahogy van, de finom főtt ételeket is készíthetünk, ha van otthon kolbász, meg még valami. Elképzelhetetlen nélküle a rakott krumpli, a paprikás krumpli, de a lecsónak is egy finom kolbász adja meg az igazán jó ízt. A magyar konyha különösen szereti használni a fűszeres kolbászt, amellyel számos ételt feldobhatunk.

Összetevők:  mangalica sertéshús, fűszerpaprika, örölt kömény, fokhagyma, örölt feketebors, gyártási szalonna, só.

Tartósítószert nem tartalmaz.

Nettó tömeg: 250-300 g

Kövér tanya

Kövér Zoltán

Kövér tanya

Kaba

Kövér Zoltán 1959-ben született Hajdúszoboszlón. Cukoripari technikusi végzettséget szerzett 1978-ban a Kaposvári Élelmiszeripari Technikumban. Első munkahelye a Kabai Cukorgyár volt, ahol három évig dolgozott diszpécserként. 1981-től 1984-ig a kabai téesz egyik éttermében pincérkedett, majd egyéni vállalkozónak állt és zöldségkereskedelemmel kezdett foglalkozni. E munkája mellett évente 200 sertést hizlalt és adott le a húsiparnak. 1993-ban nyitotta meg első ábécéjét, ahol már tőkehúst, és töltelékárut is forgalmazott. A következő tíz évben még 2 bolttal bővítette vállalkozását. 2005-ben úgy döntött, egy boltot meghagyva kettőt leadva, termelői tevékenységbe fog. Ekkor megvásárolt egy tanyát a hozzá tartozó 21 ha legelővel, szántóval és megvette az első 20 szőke mangalica kocasüldőt. Mára az állomány közel hatvan kocából és szaporulatából áll. Kiváló minőségű és ízletes termékeivel rendszeres és sikeres résztvevője a hazai mangalica-; és nemzetközi gasztro-fesztiváloknak. Fia és lánya is önálló vállalkozóként mangalicatenyésztéssel foglakozik.

Saját vállalkozásunk a mangalica termékekkel szembeni elvárásokat hivatott teljesíteni a megfelelő tartástechnológia-, és takarmányozás alkalmazásával. Az általunk előállított állati termék hagyományos, adalékmentesen előállított termékek.

További termékek a termelőtől