Származási hely: Magyarország
Kacsacomb pár - kb. 2*350 g
2640 Ft
csomag
Minőségi kacsacomb vákuumcsomagolva. A csomagban egy pár kacsacombot találsz. A mi javaslatunk, hogy készíts mellé vörösboros lilakáposztát ehhez minden összetevőt megtalálsz a webshopban, de készíthetsz mellé édesburgonyát köretként amely mellé kitünő választás lehet a lilahagymalekvár vagy gyümölcsös chutney.
Elkészítési javaslat: Fűszerezésnél mi a sót és frissen őrölt borsot ajánljuk, hogy igazán zamatos ízt kapj. Javasoljuk, hogy a sót és borsot előszőr a tenyeredben morzsold össze, majd ezt követően dörzsöldbe mindenhol a kacsacombot. A legjobb, hogy ha sütés előtt egy nappal befűszerezed, így lesz igazán zamatos az íze.
A sütéshez 3 javaslatunk is van:
1. Magas hőfoktól haladunk az alacsonyabbig:
Nincs más teendőd, mint végy egy edényt helyezd bele a kacsacombokat (ne érjenek egymáshoz). Ha szereted a fokhagymát, rozmaringot, kakkukfűvet vagy zsályát akkor ezek közül is választhatsz és bele teheted az edénybe. 2 fő esetén a 2 comb elég, de ha 3-4 főnél javasoljuk a 4 db-ot utóbbi esetén 3 dl vizet önts az edénybe előbbinál 1,5 dl is elegendő. Ha elkészült az edényi műremek tedd a sűtőbe és 22-240 Celsius fokon süssd 15 percig a combokat ezt követően jön a lassú sütés 150 Celsius fokon 1,5-2 órát javaslunk. Nagyon fontos, hogy a sütők többsége szenzítiv, így ha tudod, hogy a receptek esetén a sütőd külön álló életet él konvertáld át rá a hőfokot és az időt is :-). A kacsacombok akkor tökéletesek, ha kívül ropogósak, de belül omlósak. A kisült kacsazsírt pedig mentsd meg hasznosítd és másnap reggel varászolj csodálatos reggelit belőle. Válasz kenyereink és friss zöldségeink közül.
2. Konfitálásra fel
Elsőre talán nagy kihívásnak tűnhet, de valóban nem is olyan bonyolult viszont a végeredmény omlós, puha kacsacomb. A titok a bő zsírban és a lassú sűtésben rejlik, A bőzsírnak köszönhetően a kacsa nem tud kiszáradni és megkeményedni.
3. Pirítás
A ropogós külsőt és omlós belsőt elérhetjük úgyis, hogy zsírban magas hőfokon egy vasedényben körbe pirítjuk a kacsacomb minden oldalát. Ha minden oldal megpirult egy nagyobb edénybe teszük ahol a combok nem érnek össze. Fontos az edény oldala fala legyen magas, hogy letudjuk önteni úgy olvasztott zsírral, hogy ellepje a combokat. 100-120 fokon javasoljuk sütni, körülbelül 4 órát. Nagyon fontos, hogy a sütők többsége szenzítiv, így ha tudod, hogy a receptek esetén a sütőd külön álló életet él konvertáld át rá a hőfokot és az időt is :-). Ha elkészült váltsunk edényt akár serpenyő, akár egy másik sütőben is használható edényben pírtisunk rá egy picit, hogy megkapjuk a ropogós külsőt.
Nettó tömeg: kb. 2*350 g