Hamarosan...
cukormentes
gluténmentes
laktózmentes

Származási hely: Magyarország

HEIT - Cukormentes torma fokhagymával- erős 200 g

990 Ft

üveg

Heit Lóránd őstermelő Létavértesen gyártott terméke.

Felbontás után hűtve tárolandó!

Nettó tömeg: 200 g

torma 46%, fokhagyma 4%, ivóvíz, ételecet, étkezési só.

Átlagos tápérték::

100 g termékben

Energia:

117 kJ/ 28 kcal

Zsír:

0,2 g

- melyből telített zsírsavak:

0,1 g

Szénhidrát:

3 g

- melyből cukrok:

3 g

Fehérje:

0,5 g

Só:

0,5 g

Heit Lóránd

Heit Lóránd

Heit Lóránd

Lévavértes

 … a Heit Családi Birtok Bihardiószeg és Létavértes településein kapcsolódik össze, ahol két ősi kultúra találkozik egymással: a szőlőé és a tormáé …

 

 

Családunk több éve foglalkozik tormatermesztéssel Létavértesen, a magyar torma hazájában. 2012 óta kisüzemileg dolgozzuk fel a kiváló torma alapanyagot. Palackozott tormáink egyáltalán nem tartalmaznak tartósítószert vagy egyéb mesterséges adalékanyagot! Válasszon mindenki magának ízlése szerint egyedülálló tormarepertoárunkból, melyeket családi receptjeink alapján készítünk el, a kézműves termékek legmagasabb gyakorlati színvonalán! Tormáink cukormentes változatban is beszerezhetőek! 

A tormáról

Kezdetben a tormát nem is fűszernövényként tartották számon, elsősorban gyógynövényként használták a népi gyógyászatban. Magas a nátrium-, kalcium-, magnézium- és C-vitamin tartalma, valamint egészségjavító és preventív hatásairól is ismert. Gyomorbajokra kiváló, segíti az emésztést és meghozza az étvágyat. Egyre többen vallják, hogy a tormának baktérium- és vírusölő hatása is van. Megfázásos időszakban a reszelt torma kevés mézzel elkeverve igazi orvosság.

Debrecen vonzáskörzetében, így Létavértesen is nagyon sok tormát termelnek, a tormafogyasztás azonban ezzel nem egyenesen arányos. Vitamintabletták helyett használjunk természetes immunerősítőt főleg, ha elérhető közelségben van és még finom is! A torma a téli vitaminszegény hónapokban különösen jó szolgálatot tesz az egészségünknek, valamint szinte bármilyen húsétellel harmonizál.

 

díj

 

 

tormacsoport

További termékek a termelőtől

gluténmentes
laktózmentes
Származási hely:Magyarország
Hamarosan...

1290 Ft

6450 Ft /kg

üveg

cukormentes
gluténmentes
laktózmentes
Származási hely:Magyarország
Hamarosan...

990 Ft

5500 Ft /kg

üveg