Somogy
Édesapám szakmája bognár, egyszer egy idős méhész megkérte, hogy javítson meg neki néhány sérült kaptárt. Mire sor került volna a munkára az egyik kaptárba egy méhraj költözött, amit megtartottunk.
Mindez több, mint 35 éve történt. Azóta a hobbiméhészet 200-250 méhcsaláddá fejlődött.
Ősztől tavaszig egy Somogy megyei zsákfaluban pihennek a méhek, innen indulunk útnak, hogy gyűjtsük a legkülönfélébb mézeket. / repce, akác, facélia, napraforgó, szolidágó/
Ágyas és ízesített krémmézeink szezonális jelleggel készülnek, így többségében saját gyűjtésből/ termelésből származó növényekkel dolgozunk. / pl. levendulás, bodzás/
2018 nagy változásokat hozott a család életében. Vőlegényem sok év hajózás után belecsöppent a méhészkedésbe, megszerette, olyannyira, hogy méhész suliba is beiratkozott. Júliusban megszületett a kisfiunk és a mézkülönlegességekkel is tavaly találkozhattak először a vásárlóink, elsősorban fesztiválokon, gasztro piacokon veszünk részt.
Szeretnénk vásárlóinknak ötleteket, tippeket adni, hogy milyen sokrétűen lehet a mézet felhasználni.