Származási hely: Magyarország

Hékás - Céklás édesburgonya krémlleves 250 g

1890 Ft

üveg

üveg

Lila batátából, céklából és almából készült krémleves.

lila húsú édesburgonya, víz, vöröshagyma, alma, cékla, bio kukorica keményítő, só, fűszerek, napraforgó lecitin, antioxidáns:citromsav

Átlagos tápérték::

100 g

Energia:

154.8KJ/37Kcal

Zsír:

<0,1 g

- melyből telített zsírsavak:

<0,1 g

Szénhidrát:

8,2 g

- melyből cukrok:

0,8 g

Fehérje:

0,6 g

Só:

1,2 g

Hékás - Tanyasi finomságok

Julcsi és Dávid

Hékás - Tanyasi finomságok

Lajosmizse

Julcsi és Dávid vagyunk. Minden termékünkhöz a saját magunk által termesztett édesburgonyát dolgozzuk fel. Nem használunk semmilyen vegyszert, műtrágyát, növényvédő szert, talajfertőtlenítőt. Olyan élelmiszert készítünk, amit vegánok, különböző ételintoleranciával rendelkezők, diétázók is nyugodt szívvel fogyaszthatnak. A befőzés egész folyamata igen csekély mennyiségű hulladékkal jár, mivel ennek nagy részét komposztáljuk. Az üvegeket visszaváltjuk a piacokon. Törekszünk a környezetbarát megoldásokra a termesztéstől a feldolgozásig, ahogy a hétköznapok során is.


Az édesburgonya termesztéssel való kísérletezés 2014-ben kezdődött, egy családi-baráti vállalkozás keretei között. A feldolgozásba 2018-ban vágtunk bele, addigra már rengeteg ötletünk volt, mi mindent készíthetünk a kedvenc zöldségünkből. Imádunk a különböző ízekkel kísérletezni, szeretnénk azt a tévhitet eloszlatni, hogy vegánként nem lehet változatos, ízletes ételeket főzni. Ezért igyekszünk minél több receptet is megosztani. Szeretnénk, ha más emberek asztalára is valódi, vegyszer- és adalékanyagmentes ételek kerülnének.

Jelenleg is bérelt tanyán gazdálkodunk Lajosmizsén, ahol egy lakókocsink van a föld szélén. Hékás kutyusunkat is itt fogadtuk be. Törekszünk rá, hogy hozzájáruljunk egy élhető világ megteremtéséhez, ahol a feldolgozás és az élelem elosztása nem jár együtt a Föld kizsákmányolásával, hiszen ez az egyetlen járható út az emberiség számára. A célunk az, hogy saját tanyán folytathassuk a gazdálkodást és a feldolgozást.

További termékek a termelőtől