Származási hely: Magyarország

Alaplé bár - Angus marha alaplé 500 ml

2190 Ft

üveg

üveg

Egy jó alaplé mindennek az alapja! Az Alaplé Bár alaplevei 15 órán keresztül, gyöngyözve főnek.

Az angus marha alaplé minden decilitere 2000 mg kollagént tartalmaz. Kizárólag friss alapanyagokból, szabadtartású, GMO-mentes takarmányon nevelt marhahús felhasználásával, marha húsos csontokból, zöldségekből, fűszerekkel készül. Gluténmentes, tartósítószer-mentes, laktózmentes, tojásmentes, adalékanyag-mentes.  Fogyaszthatod önmagában, ízesítve, vagy felhasználhatod ételek készítéséhez is!

Szobahőmérsékleten, napfénytől védett helyen tárolandó. Felbontás után hűtőben tárolva, 3°C alatt 2 napig fogyasztható.
Nettó térfogat: 500 ml

ivóvíz, marhahúsos csontok 28%, zöldségek 13% (sárgarépa, petrezselyem gyökér, vöröshagyma, zellergumó, étkezési só, paradicsom, petrzselyemzöld, fokhagyma, karalábé, feketebors, kelkáposzta, zsálya, szegfűbors, babérlevél

Átlagos tápérték::

100 g termékben

Energia:

87 kJ/21 kCal

Zsír:

1.2 g

- melyből telített zsírsavak:

0.6 g

Szénhidrát:

0.5 g

- melyből cukrok:

0 g

Fehérje:

2,1 g

Só:

0,33 g

Alaplé bár Kft

Király Máté

Alaplé bár Kft

Budapest

Az Alaplé Bár ötlete alig 2-3 éve született, annak ellenére, hogy maga az alaplé már jóideje a mindennapi munkámhoz kapcsolódik. Jótékony hatásainak köszönhetően, közvetlen kollégáimmal rendszeresen javasoljuk a hosszú ideig főtt alaplevek fogyasztását akár preventív, akár terápiás céllal.

Az alaplé észrevétlenül lopta be magát a szívembe, nagy rajongójává váltam, az otthoni konyhám elengedhetetlen szereplője lett mára. Hálás alapanyag. Ugyan hosszú ideig fő, bizonyos értelemben tényleg „macerás”, viszont ha elkészül és belekerül az ételbe, megér minden fáradságot, a végeredmény nemcsak ízekben, de tápanyagokban is gazdagabb lesz.

Az ügyfelektől jött visszajelzések alapján fogalmazódott meg bennem néhány éve a gondolat, hogy lenne rá igény, s hogy mekkora segítséget jelenthetne, hogy ezt ne mindig otthon kelljen megfőzni. Eleinte halkan volt jelen, de idővel egyre egyértelműbb lett bennem az elhatározás: milyen jó lenne egy megbízható hely, ahol meg lehetne vásárolni és könnyen elérhető lenne mindenki számára. Ahol képviseljük a szakmaiságunkat, ahol figyelünk a minőségre, ahova jó betérni – ahonnan jó hazavinni alaplevet, s ahova jó újra visszatérni alapléért.

Több alkalommal főztem a tágabb családnak is alaplevet, s amikor elmeséltem az ötletemet, elkezdtünk róla beszélgetni. Néhány hónappal később Nagykovácsi főterén találtuk magunkat, a karácsonyi vásárban, ahol nagyon pozitív fogadtatása volt a forrón gőzölgő alaplevünknek, gyorsan elfogyott. Ez megerősítette bennünk azt, hogy érdemes tovább gondolkodnunk, így családi vállalkozásként nekifogtunk az üzleti háttér kiépítésének és 2020 őszén megnyitottuk az első Alaplé Bárunkat a két Mammut között. 2021 júliusától a Nagymező utcában is várjuk vendégeinket.


Dietetikusként elhivatottan képviselem Szent-Györgyi Albert mondatát, amely szerint az ember elsődleges kapcsolata a külvilággal maga a táplálkozás.

Mindaz, amit a táplálékkal elfogyasztunk, nemcsak az ízlelőbimbóinkra, de az egészségi állapotunkra is nagy hatással van. Nem hiszek a kényelmi diétákban, a diétás varázsételekben, amelyek már néhány nap után eredménnyel kecsegtetnek. Az élelmiszeripari eljárásoknak köszönhetően épp a lényeg vész el, az, hogy tiszta, természetes, valódi tápanyagokban gazdag ételt ehessünk. A munkám során hozzám fordulókat arra ösztönzöm, hogy tanuljanak meg jól enni, étkezzenek tudatosan, szervezetüket a kihívásuknak legmegfelelőbben táplálják, mert hosszú távon így lehet igazán hatékony és tartós eredményt elérni, legyen szó bármilyen táplálkozással összeköthető nehézségről.

Király Éva

További termékek a termelőtől

Származási hely:Magyarország

2190 Ft

4380 Ft /liter

üveg

Származási hely:Magyarország

2190 Ft

4380 Ft /liter

üveg