Kérdésed van? Hívj minket +36204227555
Következő szállítás(ok):2024. 03. 01.(péntek),
2024. 03. 02.(szombat), 2024. 03. 05.(kedd),
2024. 03. 06.(szerda)
keresés profil info telefon
irsz.:
Következő szállítás(ok):2024. 03. 01.(péntek), 2024. 03. 02.(szombat), 2024. 03. 05.(kedd), 2024. 03. 06.(szerda)
 • bio
 • cukormentes
 • Díjnyertes
 • Fenntartható csomagolás
 • gluténmentes
 • Hozzátáplálás
 • laktózmentes
 • paleo
 • vegán
 • vegyszermentes
 • akciós
 • új
Lakitelek

A természet közelsége mindig is fontos volt számunkra, 1999-ben alapított családi vállalkozásunk fő profilja eleinte az erdőtelepítés volt. 2006-ban azonban úgy döntöttük, hogy a tulajdonunkban lévő almáskert termését szeretnénk magunk feldolgozni, felvettük hát a kapcsolatot az ehhez szükséges préselőgépet gyártó osztrák Voran cégcsoporttal. Ekkor még nem sejtettük, hogy szerelem van születőben!

Célunk az volt, hogy az almánkból a lehető legkisebb „beavatkozással” készíthessünk gyümölcslevet, törekedve arra, hogy természetes ízét és vitamintartalmát megőrizzük. Ez két dolgot jelentett. Egyrészt, hogy nem fogjuk az almánkat sűrítménnyé kiforralni, csak hogy hónapokkal később vízzel felengedjük. Mert így eltartható ugyan és kisebb helyet foglal (a nagyvállatoknál ez is szempont ám!), de elveszíti mindazt, amiért szeretjük. A friss és finom ízét, a vitaminokat, ásványi anyagokat. Másrészt, eldöntöttük azt is, hogy nem szeretnénk az almalevünkbe semmit sem tenni. Sem cukrot, sem tartósítószert, semmilyen aromát, színezéket, semmit.

Sok kísérletezés és a családtagokon való tesztelés után megtaláltuk a megoldást. Egy kíméletes hőkezelési eljárást alkalmazunk, amely során felmelegítjük az almalevet, de csak annyira, hogy az erjedést okozó baktériumok elpusztuljanak, majd azonnal steril, vákummal zárt tartályba, zacskókba, üvegekbe töltjük a gyümölcslevet. Így az megőrzi eredeti finom ízét és minden értékes anyagot, miközben ugyanolyan friss marad, mire a vásárlóink poharába kerül.

Az évek során folytattuk a kísérletezetést. Szemet vetettünk ugyanis más gyümölcsökre és a zöldségekre! Családi „boszorkánykonyhánkban” kísérleteztük ki, hogy a különböző almafajtákból préselt almalevek közöl melyiket és milyen arányban a legjobb például szamócával, répával vagy céklával vegyíteni, úgy, hogy az ízek ne elnyomják, hanem természetesen kihangsúlyozzák egymást. Így született meg mára több mint 10 féle kevert natúrlevünk, amelyek receptjét családi titokként őrizzük.

Termékeink egyre népszerűbbek, sikerrel szerepelünk a különböző kiállításokon és vásárokon, s büszkék vagyunk rá, hogy a Vitabox natúrlevek rajongói tábora már messze nem csak a családtagjainkból és barátainkból áll. Bízunk benne a következő években is egyre több a természetesség mellett elkötelezett emberhez tudjuk termékeinket eljuttatni, egy egészséges alternatívát kínálva mindenkinek.

ogi4Y0TuTDpPqSC2Z7QF6

Termékeink
Alma-őszilé (dobozos) - 5 liter Szűrt almalé (tasakos) - 2 dl Almalé (dobozos) - 5 liter Alma-körtelé (utántöltő) - 5 liter Alma-meggylé (utántöltő) - 5 liter Alma-körtelé (dobozos) - 5 liter Alma-meggylé (dobozos) - 5 liter Alma-sárgabaracklé (dobozos) - 5 liter Almalé (utántöltő) - 5 liter Alma- szamócalé - 5 liter Alma-homoktövislé (dobozos) - 5 liter Alma-répa-céklalé (dobozos) - 5 liter Alma-répa-céklalé (utántöltő) - 5 liter Alma-őszilé (utántöltő) - 5 liter Alma-sárgabaracklé (utántöltő) - 5 liter Alma-céklalé (utántöltő) - 5 liter Meggylé (utántöltő) - 5 liter Alma-bodzalé (dobozos) - 5 liter Alma-feketeribizli (dobozos) - Vitabox - 5 liter	Körtelé - 5 liter Alma-szamócalé (dobozos) - 5 liter Meggylé (dobozos) - 5 liter Alma-céklalé (dobozos) - 5 liter