Dr. Papp Pincészet

Kovács Edit

Dr. Papp Pincészet

Aszófő

A Balatonfüred-Csopak Borvidékhez tartozó, Aszófő-Vörösmál történelmi pincesoron 2003-ban, közel 1 hektáron telepített ültetvényen szüretelt szőlőből saját műemlék pincében hagyományos eljárással Cabernet Franc és Cabernet Sauvignon kézműves bio bort állítunk elő.

Kézműves azért, mert a késői kézi szüretnél csak az egészséges fürtöket dolgozzuk fel. Ez a minőségi borkészítés szükséges feltétele. Gondos talajművelés mellett csak egészséges fürtök képződnek. A termést megfelelő madár- és vadvédelemmel óvjuk. A leszüretelt gyümölcsöt 30 percen belül, helyben feldolgozzuk. A parasztpincében héjon történő természetes erjedés 4-5 hétig tart. A bort nem derítjük és nem szűrjük, mert minden beavatkozás „töri” a bort. A késői szüreteléssel biztosítjuk a bor magasabb beltartalmának elérését. Emiatt a minőségi száraz boraink alkoholtartalma is az átlagosnál magasabb (15-16 % vol). A kitöltött bor a poháron testes koronát képez.

Az általunk készített bor azért bio, mert abban olyan anyag nincs, ami nem bomlik le a szervezetben, mértékletes fogyasztása a szív- és érrendszerre jótékony hatással van. Saját készítésű boraink minden évben komoly szakmai elismerésben részesültek. 
A 2006. évi  Cabernet Franc "szűz bor" elnyerte a II. Pusztai Bioborverseny arany, győztes és egyben csúcs bora címet is. Ugyanabból az ültetvényből a 2008.évi  Cabernet Franc a  IV. Pusztai Bio
Borversenyen aranyérmes lett, míg a 2008. évi Cabernet Sauvignon a XVIII. Balatonfüredi Borversenyen kapott arany minősítést. A 2009. évi Cabernet Franc a VII. Pusztai Bio borversenyen, míg a 2011. évi Cabernet Sauvignon borunk 2015-ben a IX. Nemzetközi és Országos Bio borversenyen lett aranyérmes. Borainkat a Mundus Vini International Wine Award is minősítette.

További termékek a termelőtől