Vácszentlászló
Berecz-Jancsev Barbara vagyok, 2 gyönyörű kislányommal és a férjemmel Vácszentlászlón lakunk egy csodálatos tó partján. 2020-ban a Szépasszonyvölgyben töltöttünk egy hétvégét és akkor döntöttem el, hogy többet szeretnék tudni a borról, sőt nem csak a borról, hanem arról is hogyan készül és magáról a borászatról. A férjem bíztatására beadtam a jelentkezésem a Soós István Borászati Technikum és Szakképző Iskolába és elvégeztem ezt a csodálatos és izgalmas szakmát. Innen már nem volt megállás.
2021-ben már végzett borászként rögtön bele is vágtam az első évbe, izgatottan vártuk milyen lesz a mi kis pincénkben elkészíteni az első kis borainkat. Hamar kiderült, hogy a célunk nem az, hogy egy féle szőlőből nagy mennyiségű bort készítsünk, hanem inkább többféle és kevesebb, de különleges borral színesítenénk a mindennapokat és csak annyit, amennyit a saját kezünk által képesek vagyunk elkészíteni, ezért egy másik utat választottunk: vásárolni fogjuk a szőlőt. Már az első évben találtunk egy fantasztikus minőségi szőlészetet Nagyrédén. Kizárólag kézi szüreteléssel és saját kezünk által szelektált szőlő szemekből elkészítettük első kísérleti borainkat, 6 bort, melyek aztán a szűk ismeretségi köreinkben hatalmas sikert arattak, ami azt támasztotta alá, hogy nem szabad itt megállni.
2022-ben már célirányosabban vágtunk neki az évnek és elkészítettük az első hivatalosan forgalomba hozható borainkat, amit már itt szeretnénk már nem csak a szűk ismeretségi körünkkel megismertetni. Rengeteg tervünk vár még megvalósításra, és nagyon örülünk, ha te is velünk tartasz. Várunk szívesen minden visszajelzést, az oldalon található elérhetőségek bármelyikén és kóstold meg a különleges gondossággal, figyelemmel és szeretettel készített borainkat. Minden évben azon leszünk, hogy újdonságokkal lepjünk meg Téged. A célunk nem az, hogy minden évben ugyanolyan borokat kóstolj, hanem hogy az adott évjáratú szőlőkből az éppen aktuális adottságait megtartva és kiemelve egyedi borokat készítsünk, hiszen ettől olyan szép ez a szakma, hogy évről évre a természet alakítja és formálja az adott évjárat tulajdonságait és a borász feladata az, hogy ebből alkosson újra és újra valami különlegeset.