Kérdésed van? Hívj minket 06 20 422 7555
Következő szállítás(ok):2021. 04. 16.(péntek),
2021. 04. 17.(szombat)
keresés profil info telefon
irsz.:
Következő szállítás(ok):2021. 04. 16.(péntek), 2021. 04. 17.(szombat)
  • bio
  • cukormentes
  • gluténmentes
  • laktózmentes
  • paleo
  • vegán
  • vegyszermentes
  • akciós
  • új
Szabadszállás

Beh Mariann kertészmérnök, kétgyerekes anyuka 2014-ben hozta létre a Bazsalikomos kertet, amiben egyedülálló módon kezdte el megmutatni a fűszer- és gyógynövények, vadon termő ehető növények és ehető virágok felhasználásának sokszínűségét. Mariann gyerekkora óta a természetben és a kertben érzi magát a legjobban. Már egészen kicsiként sokat segített nagyszüleinek a kerti munkákban, a szüretet élvezte a legjobban. Hétvégenként édesapjával járt horgászni, a telkük tele volt kis tavakkal, akváriumokkal, amikben az ebihalaktól kezdve a magyar halakon át a teknősökig rengeteg kis élőlényt tartott. Az egyetem alatt megszerette a borok izgalmas világát, így a Szőlészet Tanszéken kötött ki. A másik nagy kedvence a gyógynövénytan volt, a latin nevek tanulásakor varázslóiskolában érezte magát. Saját kertjükben már ekkor termesztett gyógy- és fűszernövényeket. Kislányai születésekor kezdett a Bazsalikomos kert építésébe. Miattuk még tudatosabb lett a táplálkozásban és a természetes gyógymódok terén.  A szüleim budafoki kertjében és a Szabadszállás közelében található telkünkön évek óta foglalkozunk növénytermesztéssel, melyek közül a gyógy- és fűszernövények állnak hozzám a legközelebb. A kertjükben termő alapanyagokat használva teákat, pestókat, lekvárokat, fűszersókat készít, valamint workshopokat tart, ahol mindenki egyedi és egészséges finomságokat alkothat.

2014-ben kezdtem az otthon már bevált gyógynövény keverékeket értékesíteni, ekkor született a Bazsalikomos kert brand, ami mondhatni a 3. gyermekem. Azóta több új teakeverék (Calendula, Karácsony) és egyéb finomságok (sóvirágok, pesto, lekvárok) is készülnek nálunk, mind-mind nagy odafigyeléssel és sok szeretettel.

Weboldal:
Termékeink
Gyógyulj meg teakeverék üvegben - 30 g Menta teakeverék üvegben - 30g Pressence gyertya Chai teakeverék tasakban - 100 g Zöldike teakeverék tasakban - 50 g Gyógyulj meg teakeverék tasakban - 50 g Szerelem tea üveges-50 g Matcha-40 g Forralt bor üvegben -  50 g Bazsalikomos kert teaválogatás - 1 doboz/6 tea Bazsalikomos sóvirág - 150 g Durmi Maci teakeveréke tasakban - 100 g Hold teakeverék üvegben - 20 g Zsályás sóvirág - 100 g Nő teakeverék papírtasakban - 50 g Nő teakeverék üvegben - 20 g Chai teakeverék üvegben - 50 g Karácsony teakeverék tasakban - 150 g