Kérdésed van? Hívj minket 06 20 422 7555
Következő szállítás(ok):2020. 09. 29.(kedd),
2020. 09. 30.(szerda)
keresés profil info telefon
irsz.:
Következő szállítás(ok):2020. 09. 29.(kedd), 2020. 09. 30.(szerda)
  • bio
  • cukormentes
  • gluténmentes
  • laktózmentes
  • paleo
  • vegán
  • akciós
  • új
Szabadszállás

Beh Mariann kertészmérnök, kétgyerekes anyuka 2014-ben hozta létre a Bazsalikomos kertet, amiben egyedülálló módon kezdte el megmutatni a fűszer- és gyógynövények, vadon termő ehető növények és ehető virágok felhasználásának sokszínűségét. Mariann gyerekkora óta a természetben és a kertben érzi magát a legjobban. Már egészen kicsiként sokat segített nagyszüleinek a kerti munkákban, a szüretet élvezte a legjobban. Hétvégenként édesapjával járt horgászni, a telkük tele volt kis tavakkal, akváriumokkal, amikben az ebihalaktól kezdve a magyar halakon át a teknősökig rengeteg kis élőlényt tartott. Az egyetem alatt megszerette a borok izgalmas világát, így a Szőlészet Tanszéken kötött ki. A másik nagy kedvence a gyógynövénytan volt, a latin nevek tanulásakor varázslóiskolában érezte magát. Saját kertjükben már ekkor termesztett gyógy- és fűszernövényeket. Kislányai születésekor kezdett a Bazsalikomos kert építésébe. Miattuk még tudatosabb lett a táplálkozásban és a természetes gyógymódok terén.  A szüleim budafoki kertjében és a Szabadszállás közelében található telkünkön évek óta foglalkozunk növénytermesztéssel, melyek közül a gyógy- és fűszernövények állnak hozzám a legközelebb. A kertjükben termő alapanyagokat használva teákat, pestókat, lekvárokat, fűszersókat készít, valamint workshopokat tart, ahol mindenki egyedi és egészséges finomságokat alkothat.

2014-ben kezdtem az otthon már bevált gyógynövény keverékeket értékesíteni, ekkor született a Bazsalikomos kert brand, ami mondhatni a 3. gyermekem. Azóta több új teakeverék (Calendula, Karácsony) és egyéb finomságok (sóvirágok, pesto, lekvárok) is készülnek nálunk, mind-mind nagy odafigyeléssel és sok szeretettel.

Weboldal:
Termékeink
Durmi Maci Teakeveréke - 100 g Menta Tea - 30g Pressence gyertya Zöldike tea üveges - 30 g Gyógyulj tea - 25 g Bazsalikomos sóvirág - 150 g Nap teakeverék - 50 g Karácsonyi teakeverék - 50 g Hold teakeverék - 20 g Zsályás sóvirág - 100 g Nő tea papírtasakban - 50 g Bazsalikomos kert teaválogatás - 1 doboz/6 tea Nő teakeverék - 20 g Chai teakeverék - 50 g Karácsony teakeverék - 150 g