Szolnok
Ültetvényünket, a „Töviskertemet” 2010-ben telepítettük, egy 4 hektáros területen. Családi örökségből került hozzánk ez a darabka föld, és kertészmérnökként rögtön tudtam: én itt szeretnék egy gyümölcsöst megvalósítani, hamar a homoktövisre esett a választásunk.
Szeretnénk megmutatni, hogy a homoktövis nem csak egy savanyú bogyó, amit gyorsan le kell gyűrni, amin túl kell esni, mert „az íze bűn rossz, de legalább egészséges”, hanem számos izgalmas és finom étel-ital készíthető belőle egészen egyszerűen, vagy egy kis fantáziával.
Minden termékünk meghatározó alapanyaga a Töviskertemben termett bio homoktövis bogyó. Kínálatunkban megtalálhatók az alap homoktövises termékek (velő, őrlemény, magolaj) és különleges, sok kísérletezés és kóstolgatás után született, egyedi homoktövises különlegességek is (mézes szörpök, levek, lekvár, befőtt, snack). Szörpjeinkben kizárólag hazai méhészek mézét, szabolcsi almasűrítményt, vadon termett bodzavirágot használunk. A feldolgozás ellenőrzött üzemi körülmények között történik, kíméletes eljárással, mely során arra törekszünk, hogy minél inkább megőrizzük a gyümölcs értékeit, és magas minőségű terméket hozzunk létre.
Reméljük, hogy termékeink között a homoktövis-kedvelők és a (fenntartásokkal) érdeklődők is megtalálják a számukra kedveset. Nem titkolt vágyunk, hogy ez a kiváló értékekkel rendelkező gyümölcs egyszer helyet kapjon minden család kamrapolcán, minden gyermek iskolatáskájában egész évben, hogy értékes vitaminokkal, ásványi anyagokkal, esszenciális zsírsavakkal és energiával tölthesse fel fogyasztóit.
Töviskertemben bio gazdálkodást folytatunk, amelyet a Biokontroll Hungáia Nonprofit Kft. ellenőriz és minősít. Hiszünk benne, hogy ez az értékes gyümölcs ökológiai módszerekkel is jól termeszthető, és ezáltal nemcsak a termés értéke nő, hanem a magunk szerény módján hozzájárulunk környezetünk, vizeink, a természetes élőhelyek védelméhez, a fajgazdagság fenntartásához.