paleo
vegán

Származási hely: Magyarország

Olajütő - Lenmagolaj 250 ml

1990 Ft

üveg

üveg

A lenmagolaj az egyik legértékesebb hidegen sajtolt olaj. Úgy is mondhatnánk, hogy szinte minden egészségtudatos háztartás kötelező eleme. Nem véletlen hívják más néven „folyékony aranynak”. Étkezési szempontból nagyon hasznos, mert rendkívül magas a fehérje- és olajtartalma. 43%-ot is elérő olajtartalmának majd háromnegyede a szervezetünk számára nélkülözhetetlen, esszenciális zsírsav. Omega-3-tartalma (pl. alfa-linolénsav) hatszorosan felülmúlja a legtöbb halolajét, valamint gazdag E-vitaminban, és a béta-karotinban is.

Nagy mennyiségben tartalmaz omega-3, -6 és -9 zsírsavakat. Alfa-linolénsav tartalma a legmagasabb az olajok között. Ezt az emberi szervezet nem képes magától előállítani, de egészségünk számára rendkívül fontos, mert csökkentik a magas vérnyomást, segítenek az erek rugalmasságának megőrzésében és serkentik az agyműködést. A lenolaj természetes gyulladáscsökkentő hatású, megelőzi vagy enyhíti az ízületi gyulladást, a légutak gyulladásos betegségeit, így az asztma, allergia tüneteit is, a menstruációs görcsöket és a migrént is. Igen hasznos a gyomor és a bél betegségei ellen, kiváló hatású a székrekedés ellen. Külsőleg alkalmazva kedvezően befolyásolja a bőr életműködéseit. Ekcéma, bőrkiszáradás és problémás bőr ellen is hatásosan alkalmazható, kozmetikumokba keverve a hajat puhává, selymessé teszi. Sportolóknak napi egy evőkanál elfogyasztását javasoljuk, segít az izomfájdalmak elkerülésében.

A lenmagolajat hidegen használjuk, mert a hevítés tönkreteheti az érzékeny zsírsavakat. Magában is fogyasztható, hiszen egy-két kanál biztosítja a napi zsírsavbevitelt. Bármilyen készételre locsolhatunk belőle, túróhoz, krumplihoz, krémsajthoz kifejezetten jó párosítás

Nettó tömeg: 250 ml

Olajütő Szociális Szövetkezet

Lefler Zsolt

Olajütő Szociális Szövetkezet

Kisszentmárton

Szövetkezetünket 2009-ben alakítottuk az Országos Foglalkoztatási Alapítvány által kiírt Szövetkezz 2007 pályázat segítségével, azzal a céllal, hogy Magyarország egyik leghátrányosabb térségében az Ormánságban segítsen az embereknek munkalehetőséget, és megélhetést teremteni.

Térségünkben, az Ormánságban a munkanélküliek aránya messze meghaladja az országos átlagot, 30% körüli értéket mutat.

Központja Kisszentmárton, mely egy kis 230 lakosú dél-baranyai település, közvetlenül az országhatár szélén, a Dráva folyótól pár kilométerre található.

Ebben a térségben, ipar híján az emberek fő megélhetési forrása a mezőgazdaság, ami az utóbbi években nem nyújt biztos megélhetést a benne dolgozóknak.

Eredeti célunk tökmagolaj előállítása volt, melyet később kiegészítettünk hidegen sajtolt napraforgó olaj előállításával is. A termeléshez szükséges alapanyagot szintén helyben kívánjuk előállítani ezzel is munkalehetőséget, és megélhetést kívánunk biztosítani a helyben lakók számára.

További termékek a termelőtől

paleo
vegán
Származási hely:Magyarország

1990 Ft

7960 Ft /liter

üveg

Származási hely:Magyarország

2590 Ft

10360 Ft /liter

üveg

Származási hely:Magyarország

1490 Ft

1490 Ft /liter

üveg

bio
Származási hely:Magyarország
Hamarosan...

3390 Ft

13560 Ft /liter

üveg

-15%

Díjnyertes
Származási hely:Magyarország

5490 Ft

4667 Ft

9334 Ft /liter

üveg