Származási hely: Magyarország

Hékás - Olaszos batátás tésztaszósz 300 g

2190 Ft

üveg

üveg

Ezt a fajta tésztaszószt narancssárga édesburgonyából készítjük, sok paradicsommal, fokhagymával, és az olasz konyha jellegzetes fűszereivel, mint az oregáno, bazsalikom. Ennek köszönhető az igazi olaszos ízvilág!

Felhasználási javaslat

Melegítsük meg és tésztával, sajttal, ízlés szerinti feltétekkel tálaljuk.

Nettó tömeg: 300 g

 sárga húsú édesburgonya, víz, vöröshagyma, fokhagyma, bio kukoricakeményítő, sűrített paradicsom, só, fűszerek, bio napraforgó olaj, napraforgó lecitin, antioxidáns: citromsav

Hékás - Tanyasi finomságok

Julcsi és Dávid

Hékás - Tanyasi finomságok

Lajosmizse

Julcsi és Dávid vagyunk. Minden termékünkhöz a saját magunk által termesztett édesburgonyát dolgozzuk fel. Nem használunk semmilyen vegyszert, műtrágyát, növényvédő szert, talajfertőtlenítőt. Olyan élelmiszert készítünk, amit vegánok, különböző ételintoleranciával rendelkezők, diétázók is nyugodt szívvel fogyaszthatnak. A befőzés egész folyamata igen csekély mennyiségű hulladékkal jár, mivel ennek nagy részét komposztáljuk. Az üvegeket visszaváltjuk a piacokon. Törekszünk a környezetbarát megoldásokra a termesztéstől a feldolgozásig, ahogy a hétköznapok során is.


Az édesburgonya termesztéssel való kísérletezés 2014-ben kezdődött, egy családi-baráti vállalkozás keretei között. A feldolgozásba 2018-ban vágtunk bele, addigra már rengeteg ötletünk volt, mi mindent készíthetünk a kedvenc zöldségünkből. Imádunk a különböző ízekkel kísérletezni, szeretnénk azt a tévhitet eloszlatni, hogy vegánként nem lehet változatos, ízletes ételeket főzni. Ezért igyekszünk minél több receptet is megosztani. Szeretnénk, ha más emberek asztalára is valódi, vegyszer- és adalékanyagmentes ételek kerülnének.

Jelenleg is bérelt tanyán gazdálkodunk Lajosmizsén, ahol egy lakókocsink van a föld szélén. Hékás kutyusunkat is itt fogadtuk be. Törekszünk rá, hogy hozzájáruljunk egy élhető világ megteremtéséhez, ahol a feldolgozás és az élelem elosztása nem jár együtt a Föld kizsákmányolásával, hiszen ez az egyetlen járható út az emberiség számára. A célunk az, hogy saját tanyán folytathassuk a gazdálkodást és a feldolgozást.

További termékek a termelőtől

Származási hely:Magyarország

1890 Ft

6300 Ft /kilogramm

üveg

Származási hely:Magyarország

1890 Ft

6300 Ft /kilogramm

üveg

Származási hely:Magyarország

2190 Ft

6257 Ft /kilogramm

üveg

vegán
Származási hely:Magyarország
Hamarosan...

1190 Ft

6263 Ft /kilogramm

üveg

Származási hely:Magyarország

2190 Ft

6257 Ft /kilogramm

üveg