Származási hely: Magyarország

Békebeli Arany - Hidegensajtolt 100%-os máriatövismag olaj 200 ml

2990 Ft

üveg

üveg

A máriatövismag legfőbb hatóanyagai: szilimarin nevű flavolignán keverék, flavonoidok, szterolok.
A májkárosító anyagok hatását kivédi, májvédő és a májsejtek újraképződését elősegíti.

Felhasználása: a termést túlzott mértékű italfogyasztás, vegyszerek, gyógyszer -és galócamérgezésben, heveny és akut májgyulladás, ill. májzsugorodás kezelésére alkalmas készítményekben.

A máriatövismag-olajat Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság Gyógynövény Szakosztálya a máriatövist a 2013-as év gyógynövényévé választotta.

"Ez a növény annak köszönheti nevét, hogy levelein tipikus fehér mintázat figyelhető meg, amely a hagyomány szerint Szűz Mária teje. A máriatövis magjait mindenekelőtt az epeelválasztás fokozására és a máj méregtelenítésére vagy erősítésére használják fel, de lázcsillapító és étvágygerjesztő gyógyszerként is alkalmazzák"

Nettó térfogat: 200 ml

máriatövismag

Békebeli Arany

Elek Szabolcs

Békebeli Arany

Görbeháza

Édesapám a rendszerváltáskor kezdett el hidegen sajtolt olajokat gyártani. Nyolc éve vettem át tőle a stafétát. A választékot lassacskán tudtuk bővíteni, hiszen ez egy pici, családi vállalkozás. Ennek ellenére elmondható, hogy nagy tapasztalatunk van az étolajgyártásban, hiszen már több mint 20 éve csináljuk. Ez egy pici gazdaság és az is marad, nem kívánunk nagyon nagyra nőni, mert mi a kis mennyiségben előállított minőségben hiszünk. Reméljük, hogy Önt is az elégedett vásárlóink között tudhatjuk majd.

További termékek a termelőtől