-8%

Befőző paradicsom doboz

6600 Ft

6072 Ft

Részletek

Maróti Sándor rúzsai paradicsomai tenyérnyi nagyságúak, lédúsak és kifejezetten befőzésre ajánlottak. Lehet paradicsomlevet, házi ketch-upot vagy pizzaszószt készíteni belőle. Ne felejtsd ki a fokhagymát, friss vágott fűszereket sem. Nettó tömeg: 8 kg

Most elkészíthetitek otthon a legfinomabb bazsalikomos paradicsomszószt, friss alapanyagokból a helyi gazdától.  Íme a recept a friss bazsalikomos paradicsomszósz elkészítéséhez: 

 

Hozzávalók:  1 kg érett Lucullus befőző paradicsom 1 csokor friss bazsalikom 2 evőkanál extra szűz olívaolaj 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva 1 teáskanál só 1/2 teáskanál frissen őrölt fekete bors Friss parmezán sajt a tálaláshoz (opcionális)

 

Elkészítés:  Egy közepes méretű lábasban melegítsük fel az olívaolajat közepes lángon. Adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, és pirítsuk pár percig, amíg illatos lesz. Tegyük a mosott, kockára vágott paradicsomot a lábasba a pirított fokhagymához. Szórjuk meg sóval és frissen őrölt fekete borssal. Keverjük össze alaposan.  Főzzük a paradicsomot közepes hőmérsékleten körülbelül 15-20 percig, vagy amíg a paradicsomok megpuhulnak, és a szósz besűrűsödik.  Vegyük le a lábast a tűzről, és adjuk hozzá az apróra vágott friss bazsalikomleveleket. Keverjük össze, hogy az ízek jól összeérjenek.  Tálaljuk a bazsalikomos paradicsomszószt frissen főtt tésztával, pizzával vagy bármilyen más kedvenc ételünkkel. Opcionálisan szórjunk friss parmezán sajtot a tetejére. 

Jó étvágyat kívánunk, és reméljük, hogy élvezni fogjátok ezt a friss és ízletes paradicsomszószt!

Válogass kedvedre!

Valami nem a kedvenced az alábbiak közül?

Állítsd be a mennyiségeket, vegyél ki termékeket, állítsd össze a TE dobozod!

Sajnáljuk ez a doboz jelenleg nem elérhető, kérjük nézz vissza 1-2 napon belül az oldalra. Köszönjük!