Maróti Sándor rúzsai paradicsomai tenyérnyi nagyságúak, lédúsak és kifejezetten befőzésre ajánlottak. Lehet paradicsomlevet, házi ketch-upot vagy pizzaszószt készíteni belőle. Ne felejtsd ki a fokhagymát, friss vágott fűszereket sem. Nettó tömeg: 8 kg
Most elkészíthetitek otthon a legfinomabb bazsalikomos paradicsomszószt, friss alapanyagokból a helyi gazdától. Íme a recept a friss bazsalikomos paradicsomszósz elkészítéséhez:
Hozzávalók: 1 kg érett Lucullus befőző paradicsom 1 csokor friss bazsalikom 2 evőkanál extra szűz olívaolaj 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva 1 teáskanál só 1/2 teáskanál frissen őrölt fekete bors Friss parmezán sajt a tálaláshoz (opcionális)
Elkészítés: Egy közepes méretű lábasban melegítsük fel az olívaolajat közepes lángon. Adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, és pirítsuk pár percig, amíg illatos lesz. Tegyük a mosott, kockára vágott paradicsomot a lábasba a pirított fokhagymához. Szórjuk meg sóval és frissen őrölt fekete borssal. Keverjük össze alaposan. Főzzük a paradicsomot közepes hőmérsékleten körülbelül 15-20 percig, vagy amíg a paradicsomok megpuhulnak, és a szósz besűrűsödik. Vegyük le a lábast a tűzről, és adjuk hozzá az apróra vágott friss bazsalikomleveleket. Keverjük össze, hogy az ízek jól összeérjenek. Tálaljuk a bazsalikomos paradicsomszószt frissen főtt tésztával, pizzával vagy bármilyen más kedvenc ételünkkel. Opcionálisan szórjunk friss parmezán sajtot a tetejére.
Jó étvágyat kívánunk, és reméljük, hogy élvezni fogjátok ezt a friss és ízletes paradicsomszószt!