Mákszemekből készült, világossárga, finom lágy olaj.
"Az esszenciális (alapvető fontosságú) aminosavakat koncentráltan tartalmazza. Foszforban, kalciumban, káliumban, magnéziumban, vasban, valamint egyes vitaminokban rendkívül gazdag."
A mákolajról érdemes tudni, hogy:
• a csontritkulás természetes csodaszere
• elősegíti a magas vérnyomás csökkenését
• kedvező zsírsavösszetételének köszönhetően megelőzhető a trombózis és az embólia kialakulása
• normalizálja a vér koleszterinszintjét
• jótékony hatása kimutatott a sebek gyógyulásánál
• növeli a szellemi teljesítőképességet
• idegerősítő, idegfájdalom csökkentő, nyugtató, altató hatású
• a csontozat első számú természetes segítője.
Megállítja a csontszövetek leépülési folyamatát, majd elkezdi építeni azt. A mákolaj igen magas foszfortartalma biztosítja a kalcium hatékony beépülését a csontokba. Ajánlott minimális fogyasztási egysége: 1 teáskanál/nap. Folyamatosan fogyasztható.
Felhasználási javaslat: különleges aromája leginkább péksüteményekkel érvényesül. Változatos reggeli lehet a mákolajba mártott, ízlés szerint mézzel édesített finom kalács is.
Nettó térfogat: 200 ml