Vérképző – Immunerősítő cékla
A vérszegénység – anémia – nagyjából egymilliárd embert érint világszerte. Kialakulásának hátterében leggyakrabban a vashiány áll. A havi ciklus során bekövetkező vérveszteség miatt elsősorban a nők érintettek a betegségben. Amennyiben a laboreredményeid vashiányt mutatnak, neked is érdemes több céklát fogyasztanod.
A rubinvörös növény ugyanis rendkívül erős vérképző hatású, mely tulajdonságát már a népi gyógyászat is ismerte. Ezt azonban nem annak köszönhető, hogy több vas van benne, mint más zöldségekben, hanem a benne lévő nyomelemeket a test jobban tudja hasznosítani. A vörösvérsejtek regenerálódását és képződését egyaránt serkenti.
A Vörös cékla mézben 400 g igazi téli vitaminbomba, mert nyersen készül, minden tartósítószer és hőközlés nélkül. Pár teáskanál és feltölt energiával, vassal, folsavval, A-, C-, B1- és B6- vitaminnal.
Az igazi C-vitamin-bomba:
Bár éveken át a citromot emlegették ez ügyben, mára tudjuk, hogy a cékla nyersen szintén nem elhanyagolható mennyiségben tartalmaz a kívánt vitaminból, így segítségével egyszerűen erősítheted az immunrendszered. A C-vitamin mellett rengeteg olyan anyagot tartalmaz, mely segít a méregtelenítésben, a baktériumok és szabad gyökök elleni küzdelemben, javítja a látásodat, és serkenti az emésztőrendszered működését. Nagyon jó hatással van a máj regenerálódására. Tumorsejteket gátolja a szaporodásban.
Mézkülönlegességünk magában is fogyasztható, illetve egy kis kanál feloldása egy pohár tetszőleges folyadékban (víz, tea, almalé) javasolt. Nagyon jó turmix alapanyag lehet belőle!
TIPP: A turmixgépbe szelj fel egy banánt, almát, sárgarépát, zellerszárat és turmixold krémesre az elegyet. Majd egy-három teáskanál Vörös cékla mézben termékünket Nagyon finom, édes, mégis vitamindús italt kapsz, mely segít energiával töltődni, miközben gazdag béta-karotinban, magnéziumban, káliumban, foszforban, kalciumban, rostokban, és nem mellesleg A-, B-, C-, E-, K-vitaminokban.
Ajánlott napi bevitel 1-3 teáskanál.
Vizzel almaléval, tejjel felőntve, turmixalapként, fogyasztható vagy magában elnyalogatva remek finomság