
Szálas szerkezetű, hevített, gyúrt füstölt sajt.
Kellemesen sós, markánsan füstös, de jelentősen érvényesülnek a sajt igazi aromái is. A sajt felületén a füstölés során vékony kéreg képződik, mely aranyszínű vagy halványbarna, ami a füstölés mértékétől függ. A vékony kéreg alatt zamatos, omlós, szálas szerkezetű sajt található. A sajtot hagyományosan bükkfafűrészporral füstöljük. Kézzel gyúrjuk és hagyományosan csiga formába tekerjük.
Az ízesített változat kifli vagy croissant formájú. Lilahagymás, medvehagymás, fokhagymás és aszalt szilvás kapható.
Fogyasztási javaslat:
- - nem szükséges hűtőben tárolni, ha rövid időn belül elfogyasztásra kerül,
- - csemegének, magában fogyasztva,
- - kiválóan olvad, így nagyon jó meleg szendvicsre, pizzára, tésztára,
Vákuumcsomagoltan 30 nap a szavatossági idő.
Vákuumcsomagolás eltávolítása után a felbontott sajtot minél hamarabb el kell fogyasztani, de 3 napig folpackban tárolható.
Nettó tömeg: kb. 19 dkg