A köles az egyik legősibb gabona, mind rost-, mind aminosavtartalma miatt érdemes beilleszteni az étrendbe. Igen széles körben felhasználható.
A kása készítésekor semmilyen adalékanyagot nem használnak a köleshez és nem is vesznek ki belőle semmit, tehát minden érték, amely a kölesben természetes formában megtalálható, a kásában is benne van. Így nem csak köretként, hanem reggelire is fogyaszthatsz rostban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag gabonát!
A köles zsírtartalma valamivel magasabb, mint a többi gabonáé, ezért könnyebben avasodik.
Érdemes lehet felbontás után hűtve tárolni.
Elkészítés: öntsük fel kétszeres mennyiségű forró vízzel vagy növényi tejjel és hagyjuk állni 5-10 percig. Ízlés szerint fogyaszthatjuk édesen vagy sósan, ízesíthetjük karobporral, fahéjjal, gyümölcsökkel, zöldségekkel. Sűrítésre is használható.
Nettó tömeg: 200 g