A körte héjának magas flavonoid tartalma erős gyulladáscsökkentő hatással bír, valamint a benne található fahéjsav hatékony rákmegelőző hatással rendelkezik. A C- vitamin mellett további rák és gyulladáscsökkentő anyag található a körtében, mint a karotinoidok, azaz a béta-karotin.
A fehércsoki teszi igazán különlegessé ezt a terméket, hiszen nem csak egy sima körte lekvárról van szó, hanem egy igazán édeskék ízvilággal rendelkező csemegéről.
Trízsi Ízek a termékeit az Aggteleki Nemzeti Park térségében termett és kézzel begyűjtött gyümölcsökből és gyógynövényekből, illetve térségi termelőktől vásárolt alapanyagokból készíti. A termékek számos térségi díjat, országos elismerést hoztak Trizs kistelepülésnek, mint például „HAZAI TERMÉK” díjat. Mindemellett a termékek a Borsod-Torna-Gömör Egyesület „Kiváló tájtermék” védjegyét is viselik. A Trizsi Asszonyok ezt mondják: „Mi szívünket, lelkünket beleadjuk”.